DEN STORE PANNEKAKEDAGEN 13. FEBRUAR

Den store internasjonale pannekakedagen er rett rundt hjørnet. Tirsdag etter fastelaven er den store pannekakedagen. Men hvor kommer tradisjonen fra?

Dagen er opprinnelig kjent fra gammelt av som  ”fetetirsdag”. Dette er dagen hvor kjøkkenet skulle tømmes for ferske råvarer, som melk, smør og egg, før den 40 dagers lange fasten frem til påske. Dette resulterte ofte i hauger med pannekaker.

Selv om dette er en tradisjon som ikke lenger er så vanlig er det allikevel hyggelig å samle familien og lage noen gode pannekakekombinasjoner.

 

Det finnes endeløse varianter av hva du kan ha på pannekakene. Dette alt etter om de skal spises til frokost, forrett, middag eller dessert.

Her er noen forslag:

Frokost: pannekaker med sirup og blåbær
Forrett: pannekaker med røkelaks og rømme
Middag: pannekaker med bacon og blåbær eller skinke og ost
Dessert: pannekaker med is og nonstop

 

 

Hva med en liten konkurranse der alle i familien lager hver sin favorittkombinasjon med pannekaker og deretter stem på hvem som har laget den beste retten?

Send oss gjerne et bilde på vår Facebookside av din favorittrett, så kanskje ditt bilde vil bli publisert her i nærmeste fremtid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *